Michelle de Haas

Acht jaar geleden was ik er klaar mee. Ik was niet tevreden met wat ik in de spiegel zag en voelde me niet fit. Ik startte met hardlopen en voetballen. De kilo’s vlogen eraf maar wat maar niet vooruit ging was mijn conditie. Ik bleef snel buiten adem raken. Na onderzoeken in het ziekenhuis bleek ik hyperventilatiesyndroom te hebben.

Eigenwijs als ik ben, negeerde ik mijn lichaam en ging ik steeds over mijn eigen grenzen op het voetbalveld. Dit resulteerde in hevige hyperventilatie aanvallen die de dag erna aanvoelde als een zware kater. Ik was vastbesloten een oplossing te vinden voor mijn ‘aandoening’ en schakelde hulp in.

Een gespecialiseerde fysio confronteerde me met het feit dat ik hier last van blijf houden als ik er tegen blijf vechten. Ik moest een manier vinden om te sporten, die paste bij de behoeften en beperkingen van mijn lichaam. Ik begon met het volgen van Yoga en Pilates lessen, startte met krachttraining en ging mediteren. Ik leerde bodyscans te doen en te luisteren naar mijn lichaam. Er ging een wereld voor me open.

Eindelijk had ik weer plezier in het sporten en steeds vaker was ik in de sportschool te vinden. Sporten werd een echte hobby van me. Op een dag kreeg ik de kans om van die hobby mijn beroep te maken als Yoga docente. Dit beviel zo goed dat ik mezelf verder ben gaan ontwikkelen op het gebied van Pilates, Personal Training en Boxing.

Met een unieke manier van lesgeven help ik nu anderen de grenzen van hun lichaam op te zoeken en te ontdekken wat ze allemaal WEL kunnen. Mijn doel is iedereen net zoveel plezier te laten vinden in het sporten als ik!