Pilates

Over de les

PILATES is er voor iedereen die actief bezig wil zijn met zijn of haar lichaam. Mensen met veel spanningsklachten, spier en gewrichtsklachten (met name rug en nekklachten), zullen veel verlichting ervaren tijdens deze training.

Er wordt intensief getraind op een correcte lichaamshouding, ademhaling en aanspanning van de juiste spieren. Veel problemen ontstaan namelijk door een verkeerde lichaamshouding. Bij Pilates wordt vooral getraind op het centrum van het lichaam: de dieperliggende buikspieren, het bekken, de bekkenbodem, lage rug en nekspieren. Je maakt deze spieren heel sterk waardoor je jouw lichaam weer beter kunt belasten. Tevens maak je de spieren lang door stretchoefeningen, en je werkt aan de beweeglijkheid van de wervelkolom waardoor jouw lichaam weer soepeler aan gaat voelen.

Voor wie is Pilates bedoeld? Pilates is er voor iedereen, maar is in het bijzonder geschikt voor:

  • alle voorkomende gewrichtsklachten
  • mensen met rug, nek, schouderklachten.
  • blessuregevoelige sporters, of sporters die herstellende zijn van een blessure
  • jonge moeders (vanaf de 12e week na de zwangerschap)
  • vrouwen met incontinentieklachten, bekkenbodemproblemen.

Plan een gratis proefles!

Plan nu je gratis proefles en zet de eerste stap naar het bereiken van jouw doelen! Onze ervaren docenten staan klaar om jou te helpen bij het verbeteren van je vaardigheden en kennis. Wacht niet langer, boek nu en ontdek hoeveel vooruitgang je kunt maken met de juiste begeleiding en ondersteuning.

Dit bieden we ook aan.