Hatha yoga

Over de les

Hatha yoga is een vorm van yoga die zich richt op het beoefenen van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama). Het doel van hatha yoga is om het lichaam, de geest en de energie in balans te brengen, en zo lijden te verminderen en geluk te vergroten. Hatha yoga is een van de oudste en populairste yogastijlen, waar veel andere yogavormen uit zijn voortgekomen.

Hatha yoga bestaat uit vier onderdelen: voorbereiding, aannemen, aanhouden en waarneming. In de voorbereiding probeer je in het hier en nu te zijn, in een rustige en neutrale houding. In het aannemen beweeg je je op een vloeiende en natuurlijke manier naar de houding, zonder te forceren. In het aanhouden blijf je al ademend enige tijd in de houding, en verdeel je de spanning over je spieren. In de waarneming ga je na wat de uitwerking van de houding is, in een rusthouding.

Hatha yoga heeft vele voordelen voor je gezondheid en welzijn. Het kan je helpen om flexibiliteit en kracht te ontwikkelen, je ademhaling te optimaliseren, meer energie te krijgen, minder op de automatische piloot te leven, je focus, concentratie en geheugen te verbeteren, je intuïtie te vergroten en meer verbinding te voelen met jezelf en anderen.

Hatha yoga is een toegankelijke en complete yogavorm, die voor iedereen geschikt is. Het maakt niet uit hoe je lichaam eruit ziet, of hoe goed je kunt presteren. Het gaat om de ervaring, niet om het resultaat. Hatha yoga nodigt je uit om jezelf te ontdekken, te accepteren en te transformeren.

Plan een gratis proefles!

Plan nu je gratis proefles en zet de eerste stap naar het bereiken van jouw doelen! Onze ervaren docenten staan klaar om jou te helpen bij het verbeteren van je vaardigheden en kennis. Wacht niet langer, boek nu en ontdek hoeveel vooruitgang je kunt maken met de juiste begeleiding en ondersteuning.

Dit bieden we ook aan.